2024. április 23.

"Mások vagyunk, mégis egyek..."

  Kezdőlap arrow Hírek arrow Hírek arrow Csoportvezetőnk a Marcali Város Alkotói Díja kitüntetést kapta! 2017-03-30
template designed by peekmambo.com
 
Legfrissebb programok
Népszerű hírek
Főmenü
Kezdőlap
Indulónk
Magunkról
Hírek
Támogatóink
Alapítvány
Weblinkek
Kapcsolat
Képtár
Keresés

nb 2

Véletlen kép

szs 16

Csoportvezetőnk a Marcali Város Alkotói Díja kitüntetést kapta! 2017-03-30 PDF Nyomtatás E-mail
Image

Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. február 16-i ülésén „Marcali Város Alkotói Díja” kitüntetésben részesítette Salamon Györgynét csoportunk vezetőjét a város közösségi életében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Image

Salamon Györgyné, Magdika 1947-ben Marcaliban született földműves szülők harmadik gyermekeként. Bátyjai a második világháború alatt aknatalálat következtében elhunytak, Magdikát, akinek születésekor édesapja még hadifogságban volt, eleinte édesanyja és nagyszülei nevelték.
Gyermekéveit Marcaliban töltötte, itt járt általános iskolába, majd tanulmányait a Lady János Gimnáziumban folytatta.
1965-66-ban a Magyar Nemzeti Bank Marcali Fiókjánál könyvelőként dolgozott, ezt követően 10 évig a Marcali Téglagyárban irodavezető volt. A téglagyár megszűnését követően a Gabonaforgalmi és Malomipari Vállaltnál 8 évig, majd a Marcali Erdészetnél 20 évig könyvelőként dolgozott. 2005-ben ment nyugdíjba.
1972-ben kötött házasságot Salamon Györggyel, akivel két gyermeküket nagy szeretetben nevelték fel. Mára két lányunoka büszke nagyszülei.
Salamon Györgyné 2005 márciusától a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete
Marcali Körzeti Csoportjának vezetője, ezt megelőzően 5 évig, mint pénztáros kiemelkedően aktív társadalmi tevékenységet végzett.
Minden évben töretlen lendülettel és odaadással végzi szerteágazó vezetői, szervezői és érdekvédelmi teendőit.
Vezetésével 2008-ban a csoport több helyi szervezettel és intézménnyel, nevezetesen a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központtal, továbbá az Idősek Otthona és Gondozóházával kötött együttműködési megállapodást, ami lehetővé teszi a szervezet minél szélesebb körű tevékenységét.
Fáradhatatlan szervezői tevékenységének köszönhetően a csoport minden évben tart farsangi, nőnapi, anyáknapi, mindenki névnapi és évzáró rendezvényt, melyet az aktuális megemlékezésen túl rendszeresen kulturális programok színesítenek.
Vezetésével közösség és hagyományok teremtése, megőrzése érdekében minden tavasszal horgászversenyt, a nyár elején szalonnasütést, nagy kánikula idején pedig egy egész napos vízi programot rendeznek a strandon.
A kulturális értékek felkeresése, megismerése érdekében Magdika a Csoport anyagi-pályázati lehetőségeitől függően évente szervez 1-2 autóbuszos kirándulást és színházlátogatást.
Minden hónap első hétfőjén délután klubnapot tart az akadálymentesített Civil szervezetek házában.
A számos program lehetővé teszi, hogy a tagság, az átlagnál is zárkózottabb sorstársaik, az érintettek családjai és segítőik valódi közösségben érezhessék magukat.
A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületétől tevékenységéért 2016-ban „Somogy Mozgássérült Polgáraiért” Emlékérmet és Oklevelet vehetett át, emellett 2016-ban a FŐNIX Somogyi Nagyasszonyok Egyesülete „Nagyasszony” címmel tüntette ki.
Marcali Város Önkormányzata Salamon Györgyné részére a város közösségi életében végzett tevékenysége elismeréseként 2017-ben Városi Alkotói Díjat adományoz.

Image

Image

Image

A megtisztelő cím elnyeréséhez ezúton is gratulálunk és további jó erőt, egészséget sok boldogságot kívánunk!

Képtár megtekintése - ITT -

Tisztelettel és szeretettel:
Vezetőség
 
< Előző   Következő >
Látogató számláló
Az oldal elindulásától Ön a 3425324 .-ik látogató.
Mai névnap
Ma 2024. 4. 23, kedd, Béla napja van.
Holnap György napja lesz.
Online felhasználók

© 2024 Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesület Marcali Körzeti Csoport
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.

Get The Best Free Mambo Templates at www.peekmambo.com