2024. április 26.

"Mások vagyunk, mégis egyek..."

  Kezdőlap arrow Hírek arrow Hírek arrow Pécs nevezetességeivel ismerkedtünk! 2017-06-21
template designed by peekmambo.com
 
Legfrissebb programok
Népszerű hírek
Főmenü
Kezdőlap
Indulónk
Magunkról
Hírek
Támogatóink
Alapítvány
Weblinkek
Kapcsolat
Képtár
Keresés

1 4

Véletlen kép

2015efb 7

Pécs nevezetességeivel ismerkedtünk! 2017-06-21 PDF Nyomtatás E-mail
Image

Csoportunkból 50 fő kedden Pécsett kirándult autóbusszal.
Kezdésként a Gázi Kászim pasa dzsámija látogattuk meg, mely hazánk páratlan török kori műemléke a magyarországi török-iszlám építészet legjelentősebb alkotása. Az első programunkat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi csoportjának kedves fogadtatása követte. Ifj. Csonka Pál, aki Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának vezetője és egyben a pécsi csoport irányítója, az üdvözlésen és a csoport tevékenységének összefoglaló bemutatásán túl, hideg ásványvízzel és kávéval is fogadott bennünket. A szervezésben és lebonyolításban nyújtott sok segítséget és szíves megvendégelést ez úton is nagyon köszönjük! Kicsit megpihenhettünk és felfrissülve indulhattunk a további programjainkra, amihez kettő önkéntes segítőt is kaptunk a jobb belvárosi tájékozódás érdekében.
Következő programunk a Székesegyház megtekintése volt, ahol idegenvezető segítségével ismerkedtük a város nevezetes vártemplomával. Tiszteletünkre a Bazilika orgonáját is megszólaltatták és egy gyönyörű előadásban lehetett részünk. Ezzel a kirándulás délelőttre tervezett része időben befejeződött és kísérőink segítségével az étterem felé vehettük az irányt. A közeli Pezsgő Étteremben foglaltunk asztalt, ahol nagyon finom ebédet fogyasztottunk el és ismét erőre kapott a csapat.
A délutánra szervezett programunk a világhírű Zsolnay örökség meglátogatása volt. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed. A gyönyörűen felújított 5 ha területen találhatók a Zsolnay-örökséget bemutató unikális kiállítások. A számtalan gyönyörű látnivaló közül a Zsolnay Aranykora és a Rózsaszín Zsolnay kiállítást idegenvezetés segítségével kettő 25 fős csoportra osztva ismerhettük meg. Késő délutánra járt az idő, mikor számtalan élménnyel és ismerettel gyarapodva elbúcsúztuk idegezetőinktől.
Ezt követően az indulásig kötetlen nézelődés, pihenés következett, mivel a Negyed minden apró négyzetmétere megannyi látnivalót rejt magában, nem beszélve a hangulatos kávézókról, kézműves boltokról, ahol mindenki pénztárcájától függően kisebb-nagyobb emléktárgyat is vásárolhatott.
Estefelé kicsit enyhült a meleg, amikor elindultunk vissza Marcaliba. A nap élményeivel feltöltődve és a sétáktól kellemesen elfáradva utaztunk haza. Kirándulásunk nagyon jó hangulatban telt, mindenki felejthetetlen élményekkel gazdagodva tért otthonába!

A következő közösségi programunk 2017. július 4-én egy egész napos vízitúra és játékos vetélkedő a Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidő Központban, melyre minden tagunkat és családját szeretettel várunk!

Képtár megtekintése - ITT -

Salamon Györgyné
Körzeti csoportvezető
 
< Előző   Következő >
Látogató számláló
Az oldal elindulásától Ön a 3425878 .-ik látogató.
Mai névnap
Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
Online felhasználók
Jelenleg 1 vendég online

© 2024 Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesület Marcali Körzeti Csoport
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.

Get The Best Free Mambo Templates at www.peekmambo.com