2024. április 26.

"Mások vagyunk, mégis egyek..."

  Kezdőlap arrow Magunkról
template designed by peekmambo.com
 
Főmenü
Kezdőlap
Indulónk
Magunkról
Hírek
Támogatóink
Alapítvány
Weblinkek
Kapcsolat
Képtár
Keresés

NF2014 6

Véletlen kép

2012fnv 2

Marcali Csoport Története PDF Nyomtatás E-mail

Bevezető:

1980-ban alakult meg a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete Kaposváron, mely jogi személyiséggel rendelkező, kiemelten közhasznú társadalmi szervezet. Kiemelt célja, hogy segítséget biztosítson sérült sorstársaiknak az élet minden területén. Küldetésüket kétféleképpen valósítják meg, egyrészt professzionális szolgáltatásokkal, másrészt a klasszikus mozgalmi tevékenység révén. A megvalósítás elkülönült szervezetei egységekben történik, melyek együttese alkotják az egyesület egészét.

A professzionális segítés színhelyei az intézmények, melyekben megfelelően képzett szakembereket alkalmaznak, közülük sokan személyesen is átélik akadályozottságukat:

Napsugár Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztő, Óvoda és Szociális Szolgáltató Központ, ahol fogyatékos gyerekek fejlesztését, nappali ellátását végzik Kaposváron.

"Önálló Élet" Segítő és Szolgáltató Központ, mely a megye területén fogyatékos felnőtteknek nyújt sokféle szolgáltatást, pl.: életviteli támogatást, otthoni szakápolást, segédeszköz ellátás.

A Fészek Szociális Szolgáltató Központ és Lakóotthon célja: fogyatékos fiatalok önálló életét biztosító lakás, munka és életlehetőségek komplex megteremtése Nagyatádon, valamint szociális szolgáltatások biztosítása a város vonzáskörzetében.

Csoportok, klubok:

A körzeti csoportok és klubok a mozgalmi élet színterei, vezetőik rátermett és képzett önkéntesek. Az egyesület 4200 fős taglétszáma lakóhely szerint 13 körzeti csoportra oszlik, mely lefedi a megye egész területét. A klubok a körzeti csoportokon belül működnek.
Marcali Körzeti Csoport:

A Marcali Körzeti Csoport 1982-ben alakult, jelenleg 270 tagot számlál. Mozgalmi tevékenység fő területei a tájékoztatás, közösség teremtés és érdekvédelem. Céljaink megvalósításában természetes szövetségesünk és támaszunk az 1992-ben létrehozott „Egerszegi” Alapítvány.

Vezetőink:

  • 1982 megalakulástól Sótonyi János (†)
  • 1984 márciustól  Szép Lajosné (†)
  • 1999 márciustól Gazda Ferencné
  • 2005 márciustól Salamon Györgyné

Működésünk:

Közösségünk minden évben tart Farsangi, Nőnapi, Anyáknapi, Mindenki névnapi és Évzáró rendezvényt, melyet az aktuális megemlékezésen túl rendszeresen kulturális programok színesítenek.
Hagyományos programunk tavasszal a Horgászverseny, nyár elején szalonnasütés a szabadban, kánikulában pedig egy egész napos Vízi program a strandon.
Csoportunk anyagi-pályázati lehetőségeitől függően évente szervez 1-2 autóbuszos kirándulást és színházlátogatást.
Minden programunk nagyon vonzó és népszerű a tagság és családtagjaik, segítőik körében egyaránt, mellyel képesek vagyunk otthonukból több alkalommal is kimozgatni - talán az átlagnál is zárkózottabb – sorstársainkat.
Mindezekről részletesen honlapunkon (mvme.hu) a „Programok” menü alatt tájékozódhat, továbbá a „Képtár” menü alatt pedig fotókat tekinthet meg.
A közösségteremtést jól szolgálja rehabilitációs eszközökkel felszerelt tornatermünk és rendszeres fürdő-strandlátogatásunk is, melyet az Önkormányzat támogat. A rendszeres, folyamatos tájékoztatást és érdekvédelmet szolgálja havi rendszerességgel megtartott klubnap, melyet honlapunk is támogat, erősítve az információhoz jutás esélyegyenlőségét.

2007-ben Tóth Ilona tagunk, nagy örömünkre Irodalmi színpadot szervezet, mely 2008-tól Surányi Ferencné Dér Dóra, majd 2010-tőTakács Vendelné vezetésével működik.

Együttműködés:

2008-ban több helyi szervezettel és intézménnyel, nevezetesen a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal (Gondviselés Háza), a Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központtal, továbbá az Idősek Otthona és Gondozóházával kötöttünk együttműködési megállapodást.


Salamon Györgyné
Körzeti csoportvezető

 
Látogató számláló
Az oldal elindulásától Ön a 3425889 .-ik látogató.
Mai névnap
Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
Online felhasználók
Jelenleg 1 vendég online

© 2024 Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesület Marcali Körzeti Csoport
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.

Get The Best Free Mambo Templates at www.peekmambo.com